Ordu İl Sağlık Müdürlüğü

Ordu İl Sağlık Müdürlüğü

2018 Eylül Ayı ASKOM Toplantısı Yapıldı

Güncelleme Tarihi: 05/10/2018

2018 yılında ikincisi düzenlenen Bölgesel Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu(ASKOM) toplantısı Sinop’ta yapıldı.

Başkanlığını Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç’un yaptığı toplantıya, Sinop İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet ERŞAN, Amasya İl Sağlık Müdürü Dr. Öner NERGİZ, Ordu İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün YANMAZ, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Vekili Uzm. Dr Eda TÜRE, 19 Mayıs Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Yasin SELÇUK, Samsun, Amasya, Ordu ve Sinop illeri Acil Sağlık Hizmetleri Sorumluları ve İl Ambulans Servisi Başhekimleri katıldı.

ASKOM toplantısının gündemi ve alınan kararlarla ilgili İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün YANMAZ şu açıklamalarda bulundu;

Biz bölgesel ASKOM toplantılarını iller arası acil sağlık hizmetlerinin etkin, verimli bir şekilde koordinasyonunu sağlamak amacıyla yapıyoruz.  2018 yılında ikincisini Sinop ilimizde yaptığımız bu ASKOM toplantımızda;Sinop ilimizin 2018 yılı ilk 6 ay genel değerlendirmesi, iller arası hasta sevklerinde ve vaka tesliminde acillerde yaşanan sorunlar, iller arası hasta sevklerinde 112 komuta kontrol merkezleri arası iletişim, özel hastanelerin boş yoğun bakım yatak sayılarını illere göre farklılık ihtiva etmesi, personel ve envanter konuları, acil çağrı merkezine geçiş, SAKOM kararlarında standardizasyon, ASOS uyuşmazlıkları ve çözüm önerilerini görüştük.

Özellikle kış aylarında bölgesel olarak yoğun bakım ihtiyacının artmasından dolayı; bölge olarak acil sağlık hizmetlerimizde aksamaya mahal verilmemesi amacıyla hastanelerimizin servis ve yoğun bakımlarında yatan hastaların yatış endikasyonlarının titizlikle değerlendirilmesine, servisten servise hasta nakillerinin oluşturulan algoritma üzerinden gerçekleştirilmesine, Acil Çağrı Merkezine geçiş aşamasında; acil sağlık hizmetlerinin sunumunda herhangi bir aksaklık yaşanmaması açısından taşınma sürecinin etkin ve çok yönlü şekilde planlanmasına karar verdik.”

YANMAZ ayrıca, Mart ayı Bölgesel ASKOM toplantısının Ordu’da yapılacağını söyledi.