Halk Sağlığı Hizmetlerinden Başkanlığından Renkli Etkinlik
22 Aralık 2020

Ordu İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı stant üzerine stant açarak vatandaşların dikkatini çekiyor, bilgilendiriyor ve yeri geldiğinde ise sağlık kontrolü yaparak sizleri yönlendirmeye devam ediyor.

Başkanlık son standını Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek hizmet binası önünde açarak renkli görüntüler oluşturdu. Hastaneye tedavi görmek için gelen 7’den 70’e herkesin katılım sağladığı etkinlikte broşür, bez çanta dağıtımı yapılmış olup vatandaşlara bilgilendirme ve çocuklara yönelik el baskısı etkinliği düzenlenmiştir.

Standın kurulumunu sağlayan ve etkinlikleri yakından takip eden Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Gülçin KARACAKURT yaptığı açıklamada: “Otizm Spektrum Bozukluğu (OSB); çocukluk çağı nörogelişimsel bozukluklar içinde yer alan, belirtileri yaşamın ilk üç yılı içinde ortaya çıkan ve yaşam boyu devam eden, sosyal etkileşim, sözel ve sözel olmayan iletişimde problemler, tekrarlayıcı davranış ve kısıtlı ilgi alanları ile kendini gösteren karmaşık gelişimsel bir bozukluktur. 2 Nisan, Birleşmiş Milletler tarafından otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edilmiştir. 2 Nisan’da başlayan “Otizm Farkındalık Ayı” çerçevesinde dünyada otizmle ilgili araştırmaların teşvik edilmesi, bu konudaki farkındalığın artırılması ile erken teşhis ve tedavinin yaygınlaştırılması hedeflenmiştir. Bu kapsamda Müdürlüğümüzde hizmet vermekte olan Ruh Sağlığı Birimimiz ile birlikte Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek hizmet binası önünde stant açarak broşür ve bez çanta dağıtımı yaptık. Bunun ile kalmayıp hastaneye tedavi görmek için gelen hasta ve hasta yakınları ile birlikte el baskısı etkinliği düzenledik. Etkinlik süresince bizleri dinleyerek katılım sağlamış olan başta personel arkadaşlarımız olmak üzere tüm herkese teşekkür eder sağlıklı günler dilerim.” dedi.