Ordu İl Sağlık Müdürlüğü

Ordu İl Sağlık Müdürlüğü

İlimizde Karbonmonoksit Ölçüm Stantı Açıldı

Güncelleme Tarihi: 09/07/2018

Tütün ve Bağımlılık Yapıcı Maddelerin Zararları Hakkında farkındalık yaratmak amacıyla 04.07.2018 tarihinde saat 10:00’da tahıl pazarı mevkiinde açmış olduğumuz stantta 66 kişiye  CO ölçümü yapılmıştır. Ayrıca vatandaşlarımıza konu ile ilgili broşür dağıtılmıştır. Yapmış olduğumuz bu ölçüm akciğerlerin ne kadar etkilendiğini gösteren bir testtir. Sigaranın etkilerini ve zararlarını göstermektedir. Yapılan teste göre nefeslerinde bulunan karbon monoksit miktarı 1-6 ppm birim arasında olanlar sigara kullanmayanlar kategorisine girerken, 7- 10 ppm arasında olanlar pasif içici, 11-20 ppm az içici 21-39> ppm olanlar yoğun içici nikotin bağımlısı kategorisine girmektedir. Gelen vatandaşlarımıza Ordu devlet hastanemiz ve Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanelerimizde Sigara Bırakma Polikliniklerinin oluşturulduğunu ve bu polikliniklerden ücretsiz yararlanabilecekleri anlatıldı.

Sigara içmeyi kestiğiniz anda kanınızdaki CO miktarı hızla düşecektir. Bir ile iki gün içerisinde hiç sigara içmeyen biriyle benzer seviyesine sahip olacaksınız. Bu, vücudunuzda daha fazla oksijenin taşınması ve kalbinizde daha az baskı demektir. Daha fazla kan dolaşımına sahip olacak ve daha enerjik olacaksınız.

• IMG_4735.JPG
  • IMG_4743.JPG