İlçelerde Diyetisyen Poliklinik Hizmetleri Başladı
22 Aralık 2020

Ordu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ilçelerde Diyet kliniği hizmeti veriliyor. İl Genelinde hastanelerin ardından İlçe Sağlık Müdürlüklerinde de diyet kliniği hizmeti verilmeye başlandı.

Müdürlük bünyesinde görevli diyetisyenler tarafından haftanın belirli günlerinde verilen hizmet çerçevesinde Obezite, Diyabet, Beslenme Bozukluğuna bağlı gelişen hastalıklar gibi konularda kliniğe başvuran vatandaşlara diyetisyenler tarafından kişiye özel diyet tedavisi veriliyor.

Sağlıklı Beslenme ve Diyet Polikliniği'nin hizmet vermeye başlamasına ilişkin bilgi veren İl Sağlık Müdürü YANMAZ yaptığı açıklamada; toplumun 3`te birinin obez olduğuna dikkat çekerek, "Beslenmeden kaynaklı problemler kişinin sağlıklı hayat sürmesini engelleyip birçok hastalığın da tetikleyicisi olmaktadır. Bu nedenle önemli olan sadece zayıf veya kilolu olmak değil, önemli olan sağlıklı beslenmektir. Böylece kişi kendi vücuduna uygun olan ağırlıkta olup hastalık tehlikesini azaltarak hayat kalitesi yüksek bir yaşam sürdürecektir şeklinde konuştu.

• IMG_0032.JPG
  • IMG_0037.JPG