Çocuk ve Ergenlere Yönelik ''Bağımlılık Polikliniğimiz'' Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Hizmet Vermeye Başlamıştır
22 Aralık 2020

Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanemizde, çocuk ve ergenlere yönelik  ''Bağımlılık Polikliniği '' Doç.Dr.Erman ESNAFOĞLU tarafından perşembe günleri hizmet vermeye başlamıştır.

Bu polikliniğimizde madde bağımlılığının yanında, davranışsal bağımlılıklar adı altında işlenen konular olan yeme bağımlılığı ve teknoloji bağımlılıkları konularında da hizmet verilecektedir.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte artan cep telefonu ve bilgisayar kullanımı ve bunlara bağlı olarak oyun ve kumar bağımlılıkları da artış göstermiştir. Bu tür bağımlılıklarda da tıpkı madde bağımlılığında olduğu gibi; cep telefonu veya bilgisayardan uzak kalındığında huzursuzluk, öfke ve yorgunluk gibi yoksunluk belirtileri izlenebilmektedir.  Yine bu tür bağımlılıklar nedeniyle hastalarda aile, temizlik, ders, okul vb. sorumluluklarını yerine getirmelerinde de aksaklıklar görülmeye başlanmıştır. Bu durum çocukların sosyal gelişimini olumsuz etkileyerek, arkadaş edinmelerini engellemekte ve karşılaştıkları sorunlarla nasıl başa çıkılacağını bilememelerine sebep olmaktadır.

Bağımlılık türleri şunlardır:

• Teknoloji (bilgisayar, telefon, oyun ) Bağımlılığı
  • Madde Bağımlılığı (esrar, eroin, bonzai vb.)
  • Yeme-İçme Bağımlılığı
  • Tütün Bağımlılığı
  • Alkol Bağımlılığı
  • İlaç Bağımlılığı
  • Kumar Bağımlılığı

Bu tür bağımlılığı olan çocuk ve ergenlerimize destek vermek için bağımlılık polikliniğimize bekliyoruz.

• Çocuk Ergen Bağımlılık.jpg