Sağlık Müdürümüz Dr.Mustafa Kasapoğlu’nun 9 Ekim Dünya Palyatif Bakım Günü Mesajı
09 Ekim 2021

Her yıl ekim ayının ikinci cumartesi günü “Dünya Palyatif Bakım Günü” olarak belirlenmiştir. Palyatif Bakım; yaşamı tehdit eden hastalıklardan kaynaklanan problemler ile karşılaşan hastaların ve hasta yakınlarının yaşam kalitesini, başta ağrı olmak üzere tüm fiziksel, psikososyal ve ruhsal problemlerin erken tespit edilerek ve etkili değerlendirmeler yapılarak önlenmesi veya giderilmesi yolları ile arttıran bir yaklaşımdır. Ana felsefesi doğrultusunda hastalara yaşadıkları sürece olabilen en aktif yaşamı sağlamaya çalışır ve ailelere hastalık süreciyle baş etmesi için destek sağlar.

Sağlık Müdürümüz Dr.Mustafa Kasapoğlu 9 Ekim Dünya Palyatif Günü kapsamında bu özel gün ile ilgili değerli bilgiler aktardı. İlimizde on hastanede  palyatif bakım merkezi olduğunu kaydeden Kasapoğlu, “On hastanemizde tescilli 102 yatak kapasitesi ile palyatif bakım hizmeti vermekteyiz. Merkezlerimizin açılışından bugüne kadar toplamda 6543 hastamız palyatif bakım hizmetinden yararlanmıştır.” dedi.
Palyatif bakım kliniğindeki amaca yönelik bilgilendirmede bulunan Kasapoğlu, “Kabul ettiğimiz hastanın şikayetlerine yönelik tedavisini gerçekleştiriyoruz. Hastaların komplikasyon risklerini en aza indirmeye çalışıyoruz. Hızlı, etkin ve güvenilir sağlık hizmetleri sunarak hasta memnuniyetini en üst seviyeye çıkarmak için gereken eğitimleri vererek, yaşam kalitesini artırıyoruz.” diye belirtti ve palyatif bakım merkezi ile ilgili yatak sayılarını paylaşarak sözlerini noktaladı.

PALYATİF TABLO.jpg