Yenidoğan Bebeklerin Doğum Tescil İşlemi Anne Taburcu Olmadan Hastanede Yapılmaya Başlandı
21 Şubat 2022

2021 yılında  başlayan bir uygulama ile artık yeni doğan bebeklerin nüfus kütüğüne kayıtlarının sağlık kuruluşlarında yapılabilmesine olanak sağlanmıştı.

Sağlık Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığının birlikte yaptığı doğum bildirim sistemi düzenlemeleri ile hastanede yenidoğan kimlik tescili işlemlerinin hayata geçirildiği illerden birisi de Ordu olmuştur.

e-Rapor/Doğum Raporu Bileşeni üzerinden yeni doğan bebeklerin “tescil işlemi” için gerekli eğitim ve altyapı çalışmaları tamamlanarak yetkilendirilmiş sağlık tesislerimiz; Ordu Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Fatsa, Ünye, Gölköy, Aybastı ve Kumru Devlet Hastanesinde  e-Tescil (Doğum) uygulamasına geçilmiş olup bugüne kadar toplamda 216 bebeğin nüfus kaydı doğdukları sağlık kuruluşlarında yapılarak kimlikleri ailelerinin adreslerine gönderilmiştir.

• Yenidoğan 1.jpg