Sağlık Müdürümüz Dr.Mustafa Kasapoğlu ve Mesudiye Kaymakamı Oğuzhan Aksoy Sağlık Tesislerini Ziyaret Etti
29 Mart 2022

Mesudiye Kaymakamı Sayın Oğuzhan Aksoy ile birlikte İlçe Devlet Hastanesini ziyaret eden Sağlık Müdürümüz Dr.Mustafa Kasapoğlu’na, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm.Dr.Ali Altınbaş ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr.Murat Kadir Topcu eşlik etti. Başhekim Uzm.Dr.Hüseyin Arslan’dan hastanenin durumu, verilen hizmetler ve planlanan iyileştirmelerle ilgili bilgi alan heyet daha sonra hizmet alan vatandaşlarımızla sohbet etti, geçmiş olsun dileklerini iletti. Fedakarca görevlerini ifa eden hekimlerimize ve sağlık çalışanlarımıza teşekkür ederek hastaneden ayrıldı.

Sağlık Müdürümüz Dr.Mustafa Kasapoğlu’nun Mesudiye İlçemizdeki ikinci durağı Toplum Sağlığı Merkezi oldu. Kasapoğlu burada, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr.Muhammet Kılıçkaya ile birinci basamak koruyucu ve önleyici sağlık hizmetlerini değerlendirdi. Başarılı çalışmalarından dolayı Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı nezdinde tüm mesai arkadaşlarımıza teşekkürlerini iletti. Kasapoğlu burada yaptığı açıklamada, pandeminin etkisinin günden güne azaldığından bahsederek, artık süratli bir şekilde gerçek gündeme geri dönülmesi gerektiğini vurgulayarak, koruyucu ve önleyici sağlık hizmetlerine ağırlık verileceğini belirtti. Kasapoğlu, “Bildiğiniz gibi ulusal kanser haftası yaklaşıyor. 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftasında, ülkemiz açısından önemi giderek artan kanser hastalığına karşı halkta farkındalık yaratmak, taramalara katılımı artırmak için birçok etkinlik düzenlenmektedir. Kanser, dünyada ve ülkemizde sebebi bilinen ölümler arasında kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sırada yer alan önemli bir halk sağlığı problemidir. Aynı zamanda yüksek tedavi maliyetleri nedeniyle ülkelerin ekonomisinde ve iş gücünde çok ağır kayıplara neden olmaktadır. Oysa erken teşhis edildiğinde tedavinin mümkün olduğu ve yaşam kalitesinin artırılabildiği kanser türleri olduğu düşünülürse korunmanın önemi daha da artmaktadır. Teknolojinin ve tıbbın ilerlemesi ile elde edilen sonuçların daha etkin kullanılması ve halkı bilgilendirme/bilinçlendirme/farkındalık kazandırma çalışmalarına yoğunluk verilmesi amacıyla düzenlenen “1- 7 Nisan Kanser Haftası” etkinlikleri, kanser mücadelesinde oldukça önemli bir yer tutmaktadır.” dedi. Kasapoğlu, kanser hastalığının %90 çevresel, %10 oranında ise genetik faktörlere bağlı olarak geliştiğini söyleyerek, “Çevresel faktörler denince ilk olarak aklımıza; tütün kullanımı, alkol tüketimi, fazla kilolu ve/veya obez olma ve enfeksiyonlara maruz kalma geliyor. Bu faktörleri engelleyebilirsek, kanserleri %30-%50 oranında önleyebiliriz. Özellikle ortaya çıkışının önlenebildiği, taramalarla ölümün engellenebildiği ve erken teşhis edildiğinde tedavinin yaşam kalitesine çok şey katabildiği kanser türleri göz önüne alınırsa korunmanın önemi daha da artığını söyleyebiliriz. Kanserle mücadelede önceliğimizin, korunma ve erken teşhis olduğunu unutmayalım, risk ve yaş grubundaki her vatandaşımızın kanser taramalarını yaptırması en büyük isteğimizdir.” diyerek sözlerini noktaladı.

• m1.jpg
  • m2.jpg