Kurban Bayramı Öncesi Ordu’da Alınacak Sağlık Tedbirleri Görüşüldü
23 Haziran 2023

Ordu İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Dursun Tüzün Başkanlığında, Kamu Hastaneleri Hizmetleri ve Sağlık Hizmetleri  Başkanlıklarının katılımıyla gerçekleşen toplantıda, kurban bayramı tatili süresince alınacak sağlık tedbirleri değerlendirildi.

Toplantıya Ordu Devlet Hastanesi, Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ünye Devlet Hastanesi, Fatsa Devlet Hastanesi ve İl Ambulans Servisi Başhekimliği yöneticileri de katılarak ortak bir sağlık stratejisi belirlendi.

Öncelikli olarak, kurban bayramı süresince artan hasta taleplerine ve yaşanabilecek kazalara karşı hastanelerin ve 112 Acil Sağlık ambulanslarının hazırlıklı olması gerektiği vurgulandı. Acil servislerdeki yoğunluğun azaltılması ve acil servis ekiplerinin tam donanımlı ve kesintisiz şekilde görev yapması için önlemler alınacağı belirtildi.

Ayrıca, hastanelerdeki hasta yatışları ve sevkler de toplantıda ele alındı. Hasta akışının düzenli ve etkin bir şekilde yönetilmesi, hastaneler arasındaki işbirliğinin artırılması ve sevklerin hızlı ve doğru bir şekilde gerçekleştirilmesi hedeflendi.

İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Dursun Tüzün, yaptığı açıklamada, kurban bayramı tatili süresince sağlık hizmetlerinin kesintisiz ve kaliteli bir şekilde sunulması için gerekli önlemlerin alındığını belirtti.