04/01/2018 Hasta Hakları Kurul Kararları

Başvuru Konusu : Poliklinik hizmetleri

Sağlık Tesisi Adı : Ordu Üniversitesi Eğitim araştırma Hastanesi

Karar Tarihi  : 04/01/2018-1

Karar :Hasta Hakları İhlali Yoktur.

Karar özeti:. Hasta mağduriyetine neden olabilecek ciddi bir sorun olmadığı kanaatine varılmıştır. Ayrıca  hastanın tetkikine yönelik personel tarafından hızlı bir çözüm üretileceği aktarılmıştır.

Sıra No : 2

Başvuru Tarih ve No : 27.12.2017-75495

Başvuru Konusu :Klinik Hizmetleri

Sağlık Tesisi Adı :  Ordu Devlet Hastanesi

Karar Tarihi  : 04/01/2018-2

Karar :Hasta Hakları İhlali Yoktur.

Karar özeti: Başvuran saat 12:58 de poliklinik  kapısını çalmış kapı açılmadığı için bir süre bekleyip ortak alanda bulunan sekreteryaya uğramış ordan bilgi aldıktan sonra Dr.Hanımında içerde olduğu sırada poliklinik kapısını çalmıştır. Sert ve uzun bir müddet kapı çalındıktan sonra poliklinik kapısı  açılmış poliklinik sekreteri Doktor ve Hasta arasındaki iletişim bu sırada başlamıştır. Doktor mazeretini bildirmiş ve aralarında tatışma çıktığı için hastanın başka bir poliklinikte muayene olması gerektiğini bildirmiştir. Hasta muayene olmakta ısrar edince ve kamera kaydı yapmaya başladığı için güvenlik çağrılmış hasta, Hasta Hakları Birimine yönlendirilmiştir. Poliklinik sekreterlerinin hasta ve yakınlarını bilgilendirme noktasında eksik ve yetersiz olduğu düşünülmekte olup, hastane idaresinin bu konu ile ilgili bir eğitim planlayıp sonucundan  Hasta Hakları Kuruluna bilgi verilmesi kararı alınmıştır.