(1 - 7) Ağustos Dünya Emzirme Haftası
06 Ağustos 2021

“ANNE SÜTÜ İLE HAYAT BOYU MUTLULUK”

Ordu İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından “1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası”nda etkinliklerle anne sütü ve emzirmenin önemine vurgu yapıldı.

İlk 6 ay anne sütünün bebeğin yeterli besini olduğu, 6 aydan sonra ek besinlerle emzirmenin 2 yaş ve ötesine devam ettirilmesi, anne ve bebek sağlığında anne sütünün önemi konularında hamile kadınlarda, emziren annelerde ve sağlık personellerinde farkındalık yaratmak amacıyla Ordu Üniversitesi Eğitim Araştırma Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ziyaret edildi. Ordu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından üzerlerinde anne sütünün önemini vurgulayan yazılar olan “Anneler için Emzirme Önlüğü, Bebekleri için Patikli tulum, Battaniye, Patik, Eldiven ve Bere” den oluşan anne- bebek çantalarını hediye olarak dağıtıldı.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm.Dr.Fatih AYDIN “1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası”nın önemi konusundaşunları kaydetti:

“Ordu İli olarak Altın Bebek Dostu İl Ünvanlı bir il olmanın verdiği gurur ve onur ile bu güzel haftayı tüm sağlık personelimiz, anne ve anne adayları ile kutluyoruz..

Ülkemizde her yıl dünyaya gelen milyonlarca bebeğin hayata sağlıklı başlamasının yanı sıra beslenme yetersizliklerinin önlenmesinde, sağlıklı beslenmenin sürdürülmesinde, anne ve bebeğin sağlığının hem ruhsal hem de metabolik olarak korunmasında ilk adım olan anne sütünün alınmasına yönelik sağlık personelleri tarafından özverili bir çalışma yürütülmektedir.

Bebeğin ilk aşısı olan anne sütü, birçok enfeksiyonun önlenmesinde önemli bir silahtır. Bebeklerimiz için anne sütü çok önemli. Bu nedenle emzirmenin korunması, desteklenmesi ve yaygınlaştırılması gerekiyor. Dünyada her sene bir milyondan fazla bebek ve çocuğun yeterli anne sütü alamadığı için ishal, solunum yolu enfeksiyonu gibi hastalıklardan dolayı öldüğü biliniyor. Tüm bunların önüne geçmek için ilimiz genelinde konunun öneminde farkındalık yarattığımıza inanıyoruz.”

Ayrıca Ordu Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr.Hakan TİMUR yapmış olduğu konuşmada şunları belirtti;

Bir yaradılış mucizesi olan anne sütü; bebeğin ilk aşısı, en taze, en doğal besin kaynağı, her an her yerde aynı tazelikte bulunma özelliği olan, bebeği ve anneyi hastalıklardan koruyan tek besin maddesi, anne ve bebeği duygusal olarak birbirine bağlayan en değerli besindir. Bu nedenle tüm bebeklerin eğer tıbbi bir gereklilik yok ise ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmeleri ve 6 aydan sonra ek besinler ile emzirmenin 2 yaş ve üzerine kadar sürdürülmesi gerekiyor. Hastalıkları azaltmak ve sağlıklı nesiller yetiştirmek için anne sütüne çok önem vermemiz gerekiyor. Tüm sağlık çalışanlarımız ile birlikte anne sütü ile beslemekte güçlük çeken annelerin yaşadıkları tüm tıbbi ve psikolojik zorluklarda yanlarında olmaya devam edeceğiz. Bebek Dostu Hastane ve Bebek Dostu Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi bir hastane olarak taşımış olduğumuz ünvanın kıymetini bilmekte ve korumak için de doğumdan sonraki ilk yarım saat içinde anne ve bebeğin buluşturulması, tensel temasın sağlanması, emme refleksinin en uygun olduğu bu dönemde bebeğin anne sütü almasını sağlamaya ve bebeklerimizin anne sütü alarak büyümeleri için çalışıyoruz.”

Ordu İl Sağlık Müdürlüğü Yöneticileri ve Hastane İdarecileri “1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası”nda özverili ve gönülden destek veren çalışmalarından dolayı sağlık çalışanlarına teşekkür ederek, annelere ve sağlık çalışanlarına karanfil dağıttılar.

• Emzirme 1.jpg
  • Emzirme 2.jpg