Ordu İl Sağlık Müdürümüz Dr. Mustafa Kasapoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, 2021-2022 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte kamu ve özel eğitim öğretim kurumlarında alınacak Covid-19 tedbirlerini ve eğitim camiasının aşı oranını masaya yatırdı, yürütülecek çalışmalar ve alınacak önlemlere ilişkin görüş alışverişinde bulundu.
Yapılan ortak açıklamada, “2021-2022 eğitim öğretim yılı, öncelikle öğrencilerimize, velilerimize ve tüm eğitim camiası ile paydaş diğer kurum ve kuruluşlara hayırlı uğurlu olsun.” ifadesine yer verildi.
Açıklamada, Covid-19 salgını nedeniyle yüz yüze eğitime mecburen ara verildiği, alınan tedbirler ve devlet tarafından sunulan ücretsiz aşı imkânı ile vatandaşların aşılanarak Ordu’nun yüzde 85 aşılama oranıyla toplumsal bağışıklığının belirli bir seviyeye yükseldiği aktarıldı.
Eğitim camiasının da yüzde 80 civarında bir aşılama oranına sahip olduğu ve bu oranın gün geçtikçe arttığı belirtilerek sırası geldiği hâlde aşısını yaptırmayan tüm vatandaşlar gibi eğitim camiasının tüm paydaşlarının da bir an önce aşılarını yaptırmasının önemine değinildi.
Ülkemiz genelinde 6 Eylül 2021 Pazartesi günü başlayacak olan 2021-2022 eğitim öğretim yılının Ordu’da da kesintisiz devam edebilmesi için gerekli tüm sağlık tedbirlerinin alındığından bahisle alınan önlemlere ilişkin bazı bilgiler paylaşıldı.
“Yeni eğitim öğretim yılında tüm öğretmen, öğrenci ve diğer çalışanların, okullara maske takarak gelecektir.” denilen açıklamada, il genelinde tüm okullara maske, el antiseptiği ve yüzey temizleyici ürünlerinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından dağıtılarak öğrenci, öğretmen ve diğer çalışanların okullarda bulunduğu süre içerisinde yeniden maskeye ihtiyaç duymaları durumunda ücretsiz maske desteği verileceği kaydedildi.
Açıklamada, 6 Eylül tarihi öncesinde öğretmenlere yönelik yeni eğitim öğretim yılı mesleki çalışma sürecinde, öğrenci ve öğretmenlerin korunması ve süreçlerin çok dikkatli şekilde yürütülmesiyle ilgili Sağlık Bakanlığının önerileri doğrultusunda, Milli Eğitim Bakanlığınca çok kapsamlı eğitim seminerleri düzenlendiğinin, Covid-19 salgını sürecinde eğitim öğretim sürecinin tüm okullarda sağlıklı ve kesintisiz yürütülebilmesi amacıyla vaka ve temaslılara yönelik süreçlerin takip edilebildiği elektronik takip sistemi geliştirildiğinin, okulları mümkün olduğu kadar izole tutmak için ziyaretçi kısıtlaması getirileceğinin altı çizildi.
“Covid-19 ile mücadelede elimizdeki en etkili ve güçlü silah aşıdır. Salgının, alınan tedbirlerle kontrolünün yanında, sürecin etkin ve hızlı aşılama ile sonlandırabileceği tüm dünya tarafından kabul edilmiştir. Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize aşı zorunluluğu getirilmemiştir ama her durumda topluma rehber, önder ve örnek olan öğretmenlerimizi hem kendi sağlıkları hem öğrencilerin sağlığı hem de tüm toplumun salgınla mücadelesine destek kapsamında aşı olmaya davet ediyoruz.” değerlendirmesinde bulunulan açıklamada, yüz yüze eğitimin kesintisiz devam etmesi için iş birliği içinde çalışılmaya devam edileceği vurgulandı.